Безплатна доставка до всеки офис на ЕКОНТ при поръчка над 60 лв. Пишете ни във Facebook YouTube канал

Услуги

Ремонтни услуги, предлагани от фирмата ни: Поради широкият диапазон на велосипеди, аксесоари към тях и специфистиката на всеки отделен случай, трудът е фиксиран като цена на време за работа, не на специфична услуга. Към настоящият момент всеки 15 минути труд струват 7 лв. с ДДС (28 лв. на работен час, с ДДС), като при приемане на велосипед за ремонт, след безплатен технически преглед ще бъдете уведомени от механика за евентуалната минимална и максимална цена на ремонта, както и за цените на необходимите части. 

Пакети за техническо обслужване:
Пакет 1 - базово техническо обслужване -  включва проверка и регулиране на скоростна и спирачна система, замяна на накладки (калодки) при нужда, смазване на верига, помпане на гуми. Цена 28 лв. (не включва цена на компоненти при подмяна).
Пакет 2 - стандартно техническо обслужване -включва проверка и регулиране на скоростна и спирачна система, замяна на накладки (калодки) при нужда, смазване на верига, помпане на гуми, проверка и центровка на предна и задна капла. Цена 56 лв. (не включва цена на компоненти при подмяна).
Пакет 3 - цялостно техническо обслужване - включва проверка и регулиране на скоростна и спирачна система, замяна на накладки (калодки) при нужда, смазване на верига, помпане на гуми, проверка и центровка на предна и задна капла, обезвъздушаване на хидравлични дискови спирачки, обслужване на чашки  и главини (отваряне, почистване и смазване). Цена 84 лв. (не включва цена на компоненти при подмяна).

Манипулации с велосипедни гуми:
Монтаж и демонтаж на външна и/или вътрешна гума - 7 лв. (12 лв. при сложни замени - при нужда от демонтаж на калници, помощни колела, багажници или други съпътстващи компоненти)
Помпане на гума: 1 лв. / брой
Помпане на вилка или шок с въздушна пружина: 3 лв. / брой

Наплитане и ремонт на велосипедни капли - всяка шина и главина в магазина ни може да бъде наплетена в капла, по Ваша заявка и спецификация. Възможностите са неограничени. Поддържаме предимно главини и шини с 32 дупки, като утвърден баланс между здравина и тегло. Всички капли се изготвят със странично и радиално отклонение до 1 мм. Също извършваме и центровка и ремонт на вече готови наплетени капли.
Цени: 
Наплитане на велосипедна капла - 28 лв.
Разплитане на велосипедна капла - 10 лв.
Изправяне на велосипедна капла на стенд, със сваляне на гумата - 21лв. 

 

 

 

 

Подмяна на компоненти, ремонт и реглаж на скоростна система - компонентите на съвременните скоростни системи са чуствителни и често имат нужда от пренастройка. Ежегодна подмяна на жила и брони, редовно почистване и правилно смазване на елементите на скоростната система водят до чуствително подобряване на работата им. Извършваме всички възможни ремонти, реглажи и настройки на велосипедни скоростни системи SRAM и SHIMANO - утвърдените марки в пазара. Официален дилър сме и на двете марки, така че всеки повреден компонент може да бъде закупен от магазина или сайта ни - било то по заявка, или от наличните модели.
Цени:
Монтаж на нови команди - 14 лв. 
Демонтаж на стари команди - 7 лв.
Реглаж на скоростна система отпред - 7 лв.
Реглаж на скоростна система отзад - 7 лв.
Смазване на верига, без почистване - 3 лв.
Смазване на верига с почистване, без сваляне от велосипеда - 14 лв.
Сваляне, почистване с обезмаслител, смазване и монтаж на цялата скоростна система - 28 лв. (36 лв. при много големи замърсявания)
Смяна на задни венци при демонтирана капла - 7 лв.
Смяна на задни венци със сваляне и обратен монтаж на велосипедна капла - 14 лв.
Монтаж и скъсяване на нова верига - 14 лв.

Направа на безкамерни гуми - можем да Ви дадем всякакви варианти за да конвертирате гумите си към безкамерни. Безкамерните гуми имат редица предимства -  карат се при по-ниско налягане, имат ефективна защита от спукване чрез течността в тях, олекотяват значително въртящото тегло, имат по-ниско съпротивление при въртене и по комфортно возене. Недостатък е първоначалната инвестиция за вентили, течност и бандажи, но се избива с времето - забравяте за смяна и лепене на вътрешни гуми. Използваме само утвърдени компоненти за безкамерни гуми - компоненти на Stan's no tubes, WTB, Effeto Maripossa, Var Tools и др.
Цени:
Доливане на течност за безкамерна гума и напомпване - 7 лв. на гума
Направа на безкамерна гума - монтаж на лента, слагане на течност (sealant) и напомпване - 14 лв.
Смяна на безкамерна гума с нова такава - демонтаж на старата гума, монтаж на нова гума, доливане на течност и напомпване - 14 лв.

Реглаж и ремонти по спирачната система: Дискови спирачки, в-брейк спирачки, шосейни, механични, хидравлични - спирачките са най-важната част за сигурността на велосипеда. Регулиране, обезвъздушаване, подмяна на калодки или накладки - правим всичко необходимо за поддържане на спирачната система в отлично състояние. Поддържаме всички необходими консумативи за услугата - накладки, калодки, хидравлични масла, жила, брони.
Цени:
Смяна на компоненти по механична спирачна система - жила, лостчета, в-брейк челюсти или механични спирачки - 7 лв. / брой
Смяна на хидравлична спирачка с регулиране на калипера, без скъсяване на маркуча - 14 лв.
Скъсяване на маркуч на хидравлична спирачка с базово обезвъздушаване (само от страната на лостчето) - 14 лв.
Обезвъздушаване на хидравлична спирачка с доливане на масло (от страната на лостчето и на калипера) - 21 лв.
Смяна на масло на хидравлична спирачка с ново - 21 лв.
Смяна на ротор - демонтаж на стария и монтиране на нов такъв - 7 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Монтаж, подмяна и обслужване на вилка (преден амортисьор) - правилният монтаж на вилка, чашки и навременното им обслужване предотвратяват пукания, неприятни звуци при каране, както и удължават живота на вашата вилка.
Цени:
Монтаж на нова вилка, с рязане на стержен - 28 лв.
Демонтаж на стара вилка - 7 лв.
Скъсяване на стержен, колче или кормило - 7 лв.
Смяна на чашки - избиване, набиване, монтаж и демонтаж на вилката - 21 лв.
Обслужване на механична или хидравлична амортисьорна вилка - отваряне, почистване, гресиране, смазване и затваряне - 50 лв. ( при необходимост от смяна на семеринги и други части  се доплащат частите.)