29 Nov 0

Гуми Maxxis - разяснения на видове, оплетки, защити

Публикувана на: Полезна информация Преглеждания: 892

Обяснение за основните конструкции гуми Maxxis, предлагани от PumpMyBike.

В тази статия имаме за цел да обясним основните характеристики на гуми Maxxis, които предлагаме.

За тези от Вас, които не са запознати, Maxxis са водещ производител на велосипедни, атв, моторни и други гуми - фирмата е 7-мата по големина в Тайван и бележи ежегодни ръстове на продажбите. Поради отличното качество и голямо разнообразие от модели за всеки стил на каране, сме избрали да предлагаме именно тази марка и цялата и гама, внасяна в Бълария.

Означенията присъстват в заглавията и описанията на всяка една гума Maxxis, но е важно да знаем какво значат:


TR - tubeless ready - гумата е готова за безкамерна - вместо с вътрешна гума, се кара чрез специална течност, която запушва евентуални изпускания на въздух от центробежните сили на въртене. Безкамерните гуми имат и други предимства - по-ниско съпротивление на въртене, ефективна защита от спукване, по-ниско тегло и възможност за каране на по-ниско налягане. Самата конструкция на TR гумите е по-тясна, и влизат доста по-стегнато на шината. 
Примери за TR гуми, предлагани от нас - Maxxis High Roller и Maxxis Minion DHR

https://www.pumpmybike.eu/components-tyres/components-tyres-mtb/components-tyres-mtb-26/Maxxis-Minion-dhr-26-230-3x-exo-tr

https://www.pumpmybike.eu/components-tyres/components-tyres-mtb/tyres-mtb-275/High-Roller2-275-230-EXO-TR

 

 EXO protection - защита на страничният борд на гумата, чрез специален материал, добавен в борда. Материалът е много лек и гъвкав, което позволява да се запазят другите характеристики на  гумата. EXO protection се добавя на определени модели гуми, предназначени за каране по терени с множество камъни и други остри предмети. Предпазва ефективно от срязвания или други щети  по борда на гумата.
 Примери за гуми с EXO защита, предлагани от нас - Maxxis Ardent и Maxxis Minion DHR:

 https://www.pumpmybike.eu/components-tyres/components-tyres-mtb/components-tyres-mtb-26/Ardent-26-240-Exo-wire

 https://www.pumpmybike.eu/components-tyres/components-tyres-mtb/components-tyres-mtb-26/DHR-26-240-EXO-fold


 Butyl insert - допълнителна вложка от гума, разположена от борда, нагоре по гумата. Бутиловата вложка предпазва от спуквания от прищипване на вътрешната гума, предпазва шината от удари при каране с ниско налягане и добавя допълнителна здравина на страничната стена.
 Пример за гума с Butyl insert - Maxxis Minion DHF 26 x 2,35:

 https://www.pumpmybike.eu/components-tyres/components-tyres-mtb/components-tyres-mtb-26/Maxxis-Minion-DHF-26-235-ST

 


    
 DD - double down - следващата стъпка в еволюцията на двупластовата гума за Enduro състезания. Две оплетки по 120 TPI , подсилени с butyl insert, осигуряват на Enduro състезател здравината на downhill гума, но при по-ниско тегло на цялата конструкция.
 DH casing - два пласта изграждат гумата от борд до борд, което осигурява необходимата здравина за downhill стил на каране. DH casing гумите са доста по-тежки и здрави от стандартните.
 Примери за DH casing гуми - Maxxis Minion DHR и DHF:
 https://www.pumpmybike.eu/components-tyres/components-tyres-mtb/components-tyres-mtb-26/DHR-26-240-double-ST

https://www.pumpmybike.eu/components-tyres/components-tyres-mtb/components-tyres-mtb-26/Minion-DHF-26-27-250-ST-double

 3C Max Terra - балансирана трикомпонентна смес на Maxxis - изолзват се три материала с различна твърдост, като в средата на гумата се разполага най-твърдия материал. Другите два са по-меки и се разполагат прогресивно по страничния грайфер. Тази технология осигурява по-добра износоустойчивост и сцепление на гумата, както и запазване на характеристиките и до крайното и износване.
 Пример за 3C Max Terra гумa - Minion DHR 26x2,40
https://www.pumpmybike.eu/Minion-dhr-26-240-wt-3c-exo-tr-mt

 


 

Етикети:

Остави коментар

Име
Адрес на е-поща
Коментар
Капча